Contact
WordPress website laten maken

WooCommerce vs Shopify

Geschreven op 15/02/2021 door Agency WP

WooCommerce vs Shopify

Denk je erover om een ​​webshop te beginnen? Weet je niet zeker of je Shopify of WooCommerce moet gebruiken? Shopify en WooCommerce behoren tot de beste en populairste eCommerce-platforms ter wereld, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Als ondernemer is het cruciaal voor je succes om het juiste e-commerceplatform te kiezen dat past bij je zakelijke behoeften. In deze gids laten we je een gedetailleerde vergelijking zien van Shopify vs WooCommerce. Het doel is om de voor- en nadelen op te splitsen om je te helpen de beste optie voor je eCommerce-winkel te kiezen.

Wat is Shopify?

Shopify is een alles-in-één eCommerce-oplossing waarmee je gemakkelijk een online winkel kunt maken, betalingen kunt accepteren en je voorraad kunt beheren, allemaal vanaf één platform.

Met Shopify hoef je je geen zorgen te maken over de technische aspecten van het beheren van een eCommerce-site, zoals webhosting, beveiliging, caching, enz.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een open-source eCommerce-plugin die is gebouwd voor WordPress. Hiermee kun je gebruikmaken van het krachtigste contentmanagementsysteem (CMS) WordPress en het gebruiken om een ​​online winkel te runnen.

WordPress is de meest populaire websitebouwer ter wereld die 43% van alle websites aandrijft, en wat velen niet weten is dat WooCommerce het populairste eCommerce-platform is!

Vanwege het open-source karakter van WooCommerce, kunt je elk aspect van je winkel aanpassen en eenvoudig aangepaste extensies toevoegen.

De beslissing om tussen de twee platforms te kiezen, hangt volledig af van je behoeften en vaardigheidsniveau.

Waar moet je op letten in je e-commerceplatform?

Er zijn een paar dingen waar je absoluut rekening mee moet houden bij het starten van een online winkel. Deze belangrijke factoren zullen je helpen beslissen welk platform het beste bij je behoeften past.

Budget - De initiële kosten van het starten van een volledig functionele webshop.
Gebruiksgemak - De moeilijkheidsgraad om om te gaan met deze software.
Betaalmethoden - Het moet ondersteuning hebben voor meerdere betalingsmethoden (bijv. PayPal, iDeal, etc.).
Integraties - Aantal services en tools van derden dat je kunt integreren om je e-commercebedrijf te laten groeien.
Schaalbaarheid - Het platform moet kunnen worden geschaald naarmate je bedrijf groeit.

Dit zijn de basisvereisten waarmee alle eigenaren van online winkels rekening moeten houden. Afhankelijk van je behoeften, kunt je echter ook naar andere opties kijken, zoals verzending, voorraadbeheer, facturering, belastingen, dropshipping, enz.

Ons doel met dit artikel is om een ​​diepgaande blik te werpen op hoe Shopify en WooCommerce op deze basisvereisten staan, en welke het meest geschikt is voor je behoeften.

Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met onze Shopify vs WooCommerce-vergelijking.

Kosten: Shopify versus WooCommerce

Kosten zijn vaak de belangrijkste overweging voor eigenaren van eCommerce-websites. je moet de startkosten evalueren en tegelijkertijd rekening houden met de variabele kosten voor add-onservices en software.

De echte kosten van het gebruik van Shopify
Shopify maakt het super eenvoudig om je online winkel te starten. Hun basisplan begint bij $ 29 per maand en je kunt upgraden naar het Shopify-abonnement voor $ 79 of het Advanced Shopify-abonnement voor $ 299 per maand.

Elk van deze plannen omvat een SSL-certificaat en webhosting. Het wordt geleverd met een Shopify-subdomein (bijvoorbeeld https://your-store.myshopify.com).

Als je je eigen .com-domeinnaam wilt gebruiken, moet je deze apart aanschaffen. De prijzen voor een reguliere .com-domeinnaam beginnen over het algemeen bij $ 14 per jaar.

Het basis Shopify-abonnement wordt geleverd met voldoende functies om een ​​nieuwe online winkel op te zetten. je kunt onbeperkt producten, 2 gebruikersaccounts, onbeperkte bestandsopslag en meer toevoegen.

Deze prijs is echter exclusief tools en add-ons van derden die je nodig hebt om je Shopify-winkel naar een hoger niveau te tillen. Naarmate je bedrijf groeit, zullen deze kosten oplopen en betaalt je al snel veel meer dan het basisplan.

Betalingen zijn een andere factor die van invloed is op je kosten. Shopify biedt hun eigen Shopify Payments-oplossing die 2,9% + 30 cent per transactie kost voor het basisplan.

Als je betalingsgateways van derden of je eigen verkopersaccount wilt gebruiken, wordt voor alle transacties een vast bedrag van 2,0% in rekening gebracht. je kunt deze vergoeding verlagen tot 0,5% door het Shopify Advanced-abonnement te gebruiken dat $ 299 per maand kost.

Deze betalingsverwerkingskosten zijn vrij hoog bij het gebruik van externe betalingsgateways. Als je echter net begint en de Shopify Payments-oplossing wilt gebruiken, zijn de kosten redelijk vergelijkbaar met populaire platforms zoals Stripe, Mollie etc.

Shopify biedt ook een abonnement aan met de naam Shopify Lite die $ 9,00 / maand kost. Met dit abonnement kun je koopknoppen toevoegen aan elke site of Shopify gebruiken voor persoonlijke verkoop in bepaalde regio's.

Je kunt bijvoorbeeld een WordPress-website maken en daar Shopify-aankoopknoppen toevoegen. Als u echter al een WordPress-website maakt, kunt u met WooCommerce een veel betere ervaring bieden.

De echte kosten van het gebruik van WooCommerce
WooCommerce is een eCommerce-plug-in voor WordPress.org (ook bekend als zelf-gehoste WordPress). Het is open source en beschikbaar als gratis plug-in.

U hebt echter een domeinnaam, SSL-certificaat en een WordPress-hostingaccount nodig om een ​​WooCommerce-winkel te starten.

Meestal kost een domeinnaam $ 14,99, een SSL-certificaat kost $ 69,99 en webhosting kost ongeveer $ 7,99 per maand. Dit is niet goedkoop, zeker niet als je net begint.

Gelukkig zijn er verschillende hostingbedrijven die nu gespecialiseerde WooCommerce-hostingplannen aanbieden die de kosten aanzienlijk verlagen.

Bluehost speciale aanbieding voor WPBeginner-lezers

Bluehost, een officiële door WordPress en WooCommerce aanbevolen hostingprovider, heeft ermee ingestemd om onze gebruikers een gratis domeinnaam, gratis SSL-certificaat en korting op webhosting aan te bieden.

Dit zal u helpen uw online winkel te starten voor slechts $ 2,75 / maand.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen ←

Zoals u kunt zien, zijn de kosten voor het starten van een eenvoudige WooCommerce-winkel aanzienlijk lager dan die van Shopify. WooCommerce brengt u ook geen procentuele kosten in rekening voor transacties, wat een heel leuk extraatje is.

Houd er rekening mee dat WooCommerce-kosten beginnen op te lopen als u betaalde extensies koopt. Uw hostingkosten zullen ook stijgen naarmate uw online winkel groeit.

Een duidelijk voordeel van het gebruik van WooCommerce is echter dat je vaak gratis alternatieven kunt vinden voor premium-thema's en betaalde extensies. U kunt uw kosten ook onder controle houden door alleen de tools en plug-ins aan te schaffen als u ze nodig heeft.

Met het aantal gratis thema's en gratis add-ons die beschikbaar zijn voor WooCommerce, is het absoluut de winnaar als het gaat om kosten.

Winnaar: WooCommerce

Gebruiksgemak: Shopify versus WooCommerce
De meeste gebruikers die een online winkel beginnen, zijn geen webontwerpers of ontwikkelaars. Zelfs gebruikers die bekend zijn met basisconcepten hebben een platform nodig dat gemakkelijk te gebruiken is en uit de weg gaat.

Laten we eens kijken hoe Shopify en WooCommerce het doen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Shopify – Gebruiksgemak
Shopify is een volledig gehost platform, wat betekent dat u geen software hoeft te installeren, beheren of bijwerken. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over problemen met beveiliging, prestaties, back-ups en compatibiliteit.

Zodra je je aanmeldt, kun je een ontwerp kiezen uit veel van de gratis Shopify-thema's. Daarna begeleiden ze u door de aanpassing en helpen u vervolgens met het toevoegen van producten.

Shopify-thema-aanpasser
Shopify wordt geleverd met een intuïtieve interface voor slepen en neerzetten. Het beheren van uw productpagina's, verkopen en voorraad in Shopify is een fluitje van een cent.

Een nadeel van deze begeleide, gepolijste en sterk geoptimaliseerde gebruikerservaring is dat het je controle beperkt. U kunt alleen de ontwerp- en ontwikkelingstools van Shopify of add-ons gebruiken die beschikbaar zijn op hun marktplaats.

Dit is echter niet zo erg als het klinkt. Voor de meeste gebruikers is de grote selectie van extensies en thema's die beschikbaar zijn in Shopify meer dan genoeg om aan de slag te gaan en uw online winkel te laten groeien.

WooCommerce – Gebruiksgemak
WooCommerce is geen gehost platform zoals Shopify. Dit betekent dat je de WooCommerce-plug-in moet installeren, updates moet beheren, back-ups moet maken en ervoor moet zorgen dat je website veilig is. Er zijn tal van gratis en betaalde plug-ins die de meeste van deze taken voor u kunnen automatiseren.

WooCommerce Wizard
WooCommerce is super flexibel als het gaat om aanpassingen. Je hebt volledige controle over het hele platform. U kunt elke denkbare functionaliteit aan uw website toevoegen met behulp van meer dan 59.000+ WordPress-plug-ins.

Er is echter geen ingebouwde drag & drop-ontwerpbouwer. U kunt een van de WordPress-paginabuilders zoals SeedProd of Beaver Builder gebruiken, maar dit verhoogt uw kosten.

Het grootste nadeel van de flexibiliteit is dat het een leercurve met zich meebrengt en meer hands-on beheer van uw website vereist. U moet zich ook aanmelden voor een verkopersaccount of een vergelijkbare service zoals Stripe / PayPal.

Hoewel de WooCommerce begeleide installatiewizard nuttig is, komt deze niet in de buurt van de onboarding-ervaring en het gebruiksgemak van Shopify.

Winnaar: Shopify

WooCommerce vs Shopify: wat is het beste e-commerceplatform?

Shopify en WooCommerce zijn beide krachtige platforms om je webshop op te starten. De keuze tussen deze twee komt echt neer op je persoonlijke vaardigheden en voorkeuren.

Shopify is een stuk gemakkelijker te gebruiken. Je hoeft niets te installeren en je kunt snel aan de slag. Het opzetten van betalingen is eenvoudiger en ze hebben gemakkelijk te begrijpen tariefplannen.

Het nadeel van Shopify is dat je niet alles volledig in de hand hebt. De kosten kunnen hoog oplopen met transactiekosten, add-ons en integraties. Upgrade-opties zijn beperkt tot bepaalde abonnementen en je kunt de kosten niet beheren op basis van betalen naar groei. Specifieke aanpassingen aan je webshop zijn ook moeilijker of soms helemaal niet te realiseren.

Als je iets eenvoudigs wilt dat volledig probleemloos is, met weinig specifieke eisen of maatwerk, dan is Shopify een uitstekend platform.

WooCommerce is open source en geeft je volledige controle over je webshop. Het nadeel is dat je de software moet onderhouden. Dit komt met een leercurve. Als je op zoek bent naar een kosteneffectieve oplossing en je wilt volledige controle over je online winkel, dan is WooCommerce het beste platform.

Lees meer artikelen
homecloudcogenvelopestorephone-handsetmap-markerbullhorncross