Contact
WordPress website laten maken

Wat is WordPress? Een introductie

Geschreven op 04/01/2021 door Agency WP

Wat is WordPress? Een introductie

WordPress is een open-source contentmanagementsysteem (CMS) waarmee je eenvoudig een website kunt maken en beheren. Het is het meest populaire CMS ter wereld. Miljoenen bedrijfseigenaren, bloggers en uitgevers gebruiken WordPress elke dag voor hun online aanwezigheid.

Een "open-source contentmanagementsysteem" klinkt misschien ingewikkeld, maar is het niet. Zie WordPress open-sourcebeheer als een stukje software dat is gebouwd om het gemakkelijk te maken om je eigen websites te beheren en te bewerken. Om aan de slag te gaan, logt je in op het dashboard en van daaruit kun je nieuwe pagina's maken, blogberichten plaatsen, producten wijzigen etc.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van het WordPress-platform is dat je in principe geen codeervaardigheden nodig hebt om je inhoud online te zetten. WordPress gebruikt een database om al je gegevens op te slaan en te ordenen. Van de inhoud in je berichten en pagina's tot je gebruikersaccounts en site-URL's, WordPress doet al het werk voor je. Dit is wat het zo'n snelle, krachtige tool maakt om online te publiceren.

Als het gaat om het maken van een nieuwe pagina of blogbericht op je website, is er weinig verschil tussen de WordPress-editor en de typische desktop tekstverwerkers. Typ je tekst, voeg afbeeldingen toe, klik op "publiceren" en WordPress genereert de HTML die nodig is om de inhoud online te plaatsen.

Het belangrijkste is dat WordPress gratis te gebruiken is: er zijn geen opstartkosten of jaarlijkse kosten buiten hosting. Met duizenden beschikbare thema's en plug-ins wordt het algemeen beschouwd als een van de beste manieren voor bedrijven om een ​​echt op maat gemaakte website te maken.

Overstappen naar WordPress

Heb je reeds een website of webshop, en wil je je bestaande website omzetten naar WordPress? Dat kan een goede keuze zijn! Dikwijls zal je website eenvoudiger te beheren zijn en behaal je betere zoekresultaten in Google. Wij helpen je graag met de omzetting en zetten bestaande websites tot pixel perfect om naar WordPress!

Lees meer artikelen
homecloudcogenvelopestorephone-handsetmap-markerbullhorncross