Contact
WordPress website laten maken

Aan de slag met SEO

Geschreven op 03/02/2022 door Agency WP

Aan de slag met SEO

Als je er nog niet aan werkt, is dit zeker het moment om met SEO te beginnen. Je moet hoog scoren als je wilt dat klanten je online vinden. Dus, wat moet je doen? Hoe begin je met SEO? Of, hoe begin je met SEO op een gloednieuwe website? In deze blogpost bespreken we de 7 stappen die je moet nemen voor een optimale SEO-strategie.

Hoe te beginnen met SEO?

Je nieuwe WordPress website staat online en je wilt dat deze gevonden wordt, om je eerste conversies te genereren. Wat moeten we doen? Laten we de stappen doorlopen om te beginnen met SEO!

1. Yoast SEO of Rank Math

Het installeren van Yoast SEO of Rank Math zou de eerste stap in je SEO-strategie moeten zijn. Deze plugins helpen je ervoor te zorgen dat je website crawlbaar en vindbaar is. Enkele technische SEO-problemen zullen ook meteen opgelost worden, direct na de installatie. Daarnaast helpen de plug-ins je om je website zo op te bouwen dat Google deze begrijpt en rangschikt. 

2. Krijg die eerste link

Google moet weten dat je website bestaat. En om Google op de hoogte te stellen van je geweldige nieuwe website, heb je ten minste één externe link naar je site nodig. De reden hiervoor: Google crawlt het web. Het volgt links en slaat alle gevonden webpagina's op in een zeer grote database, de index. Dus als je in die index wilt komen, heb je (minstens) één externe link nodig. Zorg er dus voor dat je die link van een externe website haalt!

3. Waar wil je op scoren?

Zorg ervoor dat je de juiste doelgroep naar je website trekt. Wie zijn je klanten? Voor wie heb je deze website gemaakt of laten maken? Welke termen gebruiken je klanten bij het zoeken op Google? En wat is hun zoekintentie, naar wat voor soort inhoud zijn ze op zoek? Kom zoveel mogelijk te weten over je publiek.

Deze fase heet ook wel 'keyword research'. Dit is een moeilijke en belangrijke fase. Er zijn veel handige tools die het doen van zoekwoordenonderzoek gemakkelijker maken. Sommige van deze tools zijn gratis, andere zijn duur. Hoewel deze tools de moeilijke fase van zoekwoordenonderzoek gemakkelijker maken, moet je er rekening mee houden dat je je zoekwoordenonderzoek niet kunt uitbesteden aan een tool. Je moet echt nadenken over je publiek en over de zoektermen die ze gebruiken. Het is ook belangrijk om te analyseren wat je ziet op de pagina's met zoekresultaten wanneer je je zoekwoorden invoert. Neem de tijd voor deze fase. Het is cruciaal. Als je je zoekwoordenonderzoek correct uitvoert, krijgt je een lange lijst met zoekwoorden waarop je wilt ranken.

4. Realistische doelen stellen

Voor een nieuwe website is het nogal moeilijk om in het begin hoog te scoren. Oudere sites hebben al een geschiedenis, hebben hun autoriteit gevestigd en hebben veel links die ernaar verwijzen. Dat betekent dat de crawlers van Google vaker langskomen op oudere sites. Om een ​​nieuwe website te laten ranken, moet je altijd een beetje geduld hebben. En onthoud: sommige zoektermen zullen onbereikbaar zijn voor een nieuwe website omdat er te veel concurrentie is.

Als je net begint met je website, probeer dan te streven naar rangschikking voor long-tail-zoekwoorden. Long-tail zoekwoorden zijn 'niche' zoekwoorden die langer en specifieker zijn en veel minder concurrentie hebben dan de populaire hoofdzoekwoorden. Na een tijdje, wanneer je website begint te ranken voor de long-tail-zoekwoorden, kun je proberen achter de moeilijkere hoofdzoekwoorden aan te gaan.

5. Interne links

Zoals in stap 2 beschreven, volgt Google links op. Google volgt ook de links op je eigen website. Het kruipt door je website volgens de interne linkstructuur. Die structuur is als een gids voor Google. Zorg ervoor dat je interne linkstructuur foutloos is. Dat helpt bij je ranking.

Als je begint met een gloednieuwe website, heb je waarschijnlijk nog niet veel content. Dit is het perfecte moment om na te denken over structuur. Nu is het relatief eenvoudig. Het is alsof je een nieuwe kast hebt en je bent nog niet begonnen met het kopen van kleding. Dit is het moment om na te denken over de dingen die je op de bovenste plank wilt zetten en welke items je achter in je kast wilt verstoppen. Bepaal dus welke pagina's voor jou of de klant het belangrijkst zijn. Op welke pagina's wil je ranken? Zorg ervoor dat deze pagina's de meeste interne links hebben die ernaar verwijzen.

6. Begin met schrijven van content

Om gerangschikt te worden, moet je content hebben. Een zeer belangrijke stap om met SEO te beginnen, is het schrijven van geweldige inhoud voor al deze zoektermen waarop je gevonden wilt worden. De inhoudsanalyse in de Yoast SEO of Rank Math plugin helpt je om die inhoud te schrijven. Deze analyse helpt je om een tekst te schrijven die zowel leesbaar als SEO-vriendelijk is.

Zorg ervoor dat je tijdens het schrijven de woorden gebruikt waarop je gevonden wilt worden. Gebruik ze in kopjes, in de inleiding en de samenvatting van je tekst. Na het schrijven van je tekst moet je je SEO-titel en je metabeschrijving optimaliseren in deze plugins.

7. Externe links verkrijgen

Externe links zijn belangrijk om je website hoog in de zoekmachines te krijgen. Maar het verzamelen van die externe links kan een moeilijk proces zijn. Zorg ervoor dat je inhoud schrijft die mensen willen delen en waarnaar ze willen linken. Originele ideeën en geweldige, waardevolle inhoud maken de kans dat mensen dat willen delen veel groter.

Natuurlijk kan het ook een goede strategie zijn om mensen te bereiken en hen bewust te maken van je geweldige website / product om die externe links te verkrijgen. Lees meer over een succesvolle linkbuildingstrategie of ontdek wat linkbuilding is!

Lees meer artikelen
homecloudcogenvelopestorephone-handsetmap-markerbullhorncross